

Лимонна кислота продаж від 5кг (ціни в описі товару)
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
62 ₴/кг
Показати оптові ціни- +380 (63) 828-59-14 пн-пт
від 5кг 90грн/кг
від 10кг 80грн/кг
від 25кг 62грн/кг
опт ціна по домовленності
Для оформлення замовлення ви можете передзвонити за будь-яким із зазначених на сайті контактів або залишити замовлення/запит на дзвінок на будь-яку кількість одиниць товару, що цікавить. Наш менеджер зв'яжеться з Вами і в телефонному режимі погодить всі питання, що Вас цікавлять!
До дзвінка менеджера та узгодження наявності, фасування та всіх характеристик товару онлайн-оплату (Пром-Оплату) НЕ ЗДІЙСНЮЙТЕ!!!
Лимонна кислота, триосновна органічна оксикислота, що має універсальне поширення живої природи. Л. до. добре розчинна у воді та спирті, погано - у більшості органічних розчинників, t°пл 153°С. При 175°С відщеплює молекулу води та перетворюється на аконітову кислоту. Утворює одно-, дво- та тризаміщені солі - цитрати. Натрієві солі Л. до. легко розчиняються у воді, а триосновна кальцієва сіль погано розчинна, що використовують для виділення Л. до. з розчинів. Л. до. — необхідна ланка у системі біохімічних реакцій клітинного дихання (див. Трикарбонових кислот цикл, Гліоксилатний цикл). Поряд з ін компонентами циклу трикарбонових кислот Л. до. міститься в малих кількостях в мітохондріях всіх клітин. Інша функція Л. до. - Підтримка в організмі кислотно-лужної рівноваги та іонного складу. На відміну від тварин, ряд рослин і мікроорганізмів здатний накопичувати Л. до. у великих кількостях (5-6 в лимонному соку, 3-14% в листі махорки, до 10% в культуральній рідині гриба Aspergillus niger). Л. до. використовується в харчовій промисловості, медицині (для консервування крові), фотографії та фарбувальній справі. У промисловості Л. до. одержують з махорки (після вилучення нікотину), частіше - шляхом зброджування цукру або патоки за допомогою Aspergillus niger або ін грибів (див. Лимоннокисле бродіння).
До початку двадцятих років минулого століття цей важливий продукт отримували віджимаючи сік з лимонів, таким чином задовольнялося близько трьох чвертей світової потреби у лимонній кислоті (з однієї тонни лимонів виходить 25 кг лимонної кислоти). В даний час лимонну кислоту отримують шляхом лимоннокислого бродіння солодких відходів цукрового виробництва - патоки (меляси), викликаного пліснявими грибами роду Aspergillius niger (Аспергілліус Нігер), тому виробництво часто розташовується спільно з виробництвом цукру. Сучасна технологія виробництва лимонної кислоти досить складна, енерго- та водоємна, що вимагає не лише спеціального обладнання, а й дотримання високих санітарно-гігієнічних нормативів. Як наслідок, на підприємствах невеликої та середньої потужності виробляють лимонну кислоту поверхневим методом культивування, при цьому немає жодної гарантії стабільної якості одержаного продукту. Глибинний метод економічно вигідний тоді, коли потужність заводу перевищує 2500 тонн лимонної кислоти на рік. Великі виробництва, зазвичай, забезпечують стабільно високу якість лимонної кислоти.
Основними учасниками цього сегменту російського ринку є виробники з Китаю, які контролюють майже половину ринку, і ще близько 40% припадає на частку російської компанії ВАТ "Білгородський завод лимонної кислоти (Цитробел)", яка після розпаду СРСР залишилася практично єдиним виробником лимонної кислоти в Росії .
У ближньому зарубіжжі найбільшими виробниками лимонної кислоти є на Україні ВАТ «Смілянський цукровий завод» та в Білорусії Скидельський цукровий завод, але їхньої продукції на російському ринку практично немає. Таким чином, на сьогоднішній день на вітчизняному ринку присутні два великі учасники — «Цитробел» та китайські виробники.
Як свідчать фахівці, російська лимонна кислота відповідає всім вимогам ГОСТ 3652-69, завжди супроводжується сертифікатами відповідності та посвідченнями якості заводу-виробника.
Основні | |
---|---|
Склад | лимонна кислота |
Виробник | Чанг Хі |
Країна виробник | Китай |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 25кг |
- Ціна: 62 ₴/кг