



Глутамат натрію, 2кг
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
340 ₴/упаковка
Показати оптові ціни- +380 (63) 828-59-14 пн-пт
До дзвінка менеджера та узгодження наявності, фасування та всіх характеристик товару онлайн-оплату (Пром-Оплату) НЕ ЗДІЙСНЮЙТЕ!!!
Застосування глутамат натрію
При додаванні глутамату (глютамата) натрію в харчові продукти посилюються їх природні смакові властивості, ослаблені в процесі переробки і зберігання, маскуються окремі негативні складові смаку і запаху. Зазвичай, глютамат натрію використовується для посилення смаку та аромату у виробництві сухих супів, бульйонів, продуктів швидкого приготування, чіпсів, крекерів, соусів, майонезів, кетчупів, м'ясопродуктів, консервованих море і рибопродуктів в кількості від 0,1 до 0,5% глютамата натрію.
Глютамат натрію, може додаватися в продукт разом з сіллю. Дозування солі, як правило, при цьому зменшують на 10%. Економічніше застосовувати глутамат (глютамат) натрію не індивідуально, а в суміші з инозинатом і гуанилатом натрію в певному співвідношенні (Глуринат). При цьому у кілька разів знижується необхідна дозування і досягається більш гармонійний смак продукту; крім того, можна знизити дозування використовуваних ароматизаторів.
В деяких країнах, особливо на Сході, глутамат (глютамат) натрію Е621 (e621) використовують в якості смакової добавки поряд з сіллю і спеціями і вводять в деякі страви безпосередньо перед їх вживанням.
З цим пов'язаний «синдром китайських ресторанів».
Глутамат натрію Е621 (e621) внесено в перелік сировини в ГОСТ 18487-80 «консервовані Страви обідні для спец. споживача. Технічні умови», ГОСТ 50847-96 «Концентрати харчові перших і других обідніх страв швидкого приготування. Технічні умови», ГОСТ 7457 «Консерви рибні. Паштети. Технічні умови».
Призначення глутамат натрію Е621:
- глутамат натрію застосовують з метою поліпшення смаку м'ясних виробів, виготовлених із замороженого м'ясосировини;
- глютамат натрію використовують з метою нівелювання окремих негативних складових смаку і запаху;
- глутамат натрію призначають з метою збереження якості продуктів, призначених для тривалого зберігання;
- глютамат натрію знайшли застосування з метою посилення природного смаку та аромату продуктів;
- глутамат натрію призначають для формування вираженого смаку і аромату м'яса при виготовленні продуктів із застосуванням в рецептурах замін основного м'ясного сировини.
Глутамат натрію застосовується при виробленні таких м'ясопродуктів:
- Варені ковбасні вироби, сосиски і сардельки
- М'ясних хлібів
- Напівкопчених і варено-копчених ковбасних виробів
- Реструктурованих м'ясопродуктів
- Цільном'язових делікатесів
- Січених напівфабрикатів
- Паштетів і ліверних ковбас
Норма закладки глютамат натрію (e621) : 50-200 г на 100 кг м'ясної сировини. Склад: Моноглутамат натрію.
Мовляв. м. глутамат натрію Е621 (e621) ― 187,13. Структурна формула глутамат натрію Е621 (e621).
Глутамат натрію Е621 (e621) органолептичні властивості - кристали або кристалічний порошок білого кольору, практично без запаху, з характерним смаком.
Фізико-хімічні властивості глутамат натрію Е621 (e621) ― хор. розч. у воді; пор. розч. в етанолі; нераств. в ефірі. Отримання глутамат натрію Е621 (e621) ― мікробіологічним синтезом.
Специфікації глутамат натрію Е621 (e621).
Основні | |
---|---|
Вага | 25 г |
Виробник | ZXC |
Країна виробник | Китай |
Склад | глутамат |
- Ціна: 340 ₴/упаковка