

Лимонна кислота харчова, 25кг
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
1 550 ₴/упаковка
Показати оптові ціни- +380 (63) 828-59-14 пн-пт
ШАНОВНІ ПОКУПЦІ!!! УВАГА!!!
До дзвінка менеджера та узгодження наявності, фасування та всіх характеристик товару онлайн-оплату (Пром-Оплату) НЕ ЗДІЙСНЮЙТЕ!!!
Лімонна кислота, триосновна органічна оксикислота, що має універсальне поширення в живій природі. Л. до. добре розчинена у воді та спирті, погано - в більшості органічних розчинників, t °p 153 °С. при 175 °С відщеплює молекулу води і перетворюється на аконитуюю кислоту. Це створює одно-, два- і три закладених солі - цитрати. Натрієві солі Л. к. до. легко розчинені у воді, а триосновна кальційва сіль погано розчинена, що використовують для виділення Л. з розчинів. Л. — необхідною ланкою в системі біохімічних реакцій клітинного дихання (см. Трикарбонових кислот, геоксильний цикл). Серед складників циклу трикарбонових кислот Л. к., у мітохондрії всіх клітин міститься дуже мало. Ще одна функція Л. к. - підтримання в організмі кислотно-щелкового балансу та іонного складу. На відміну від тварин, деякі види рослин і мікроорганізмів здатні накопичувати Л. к. у великій кількості (5 —6 у соці лимона, 3 -14% в листках махорки, до 10% в культурній рідині гриба Aspergillus niger). Л.. використовують у харчовій промисловості, медицині (для консервування крові), фотографіях і фарбуванні. В промисловості Л. к. отримують з махорків (після нікотину) частіше через цукру або патоку за допомогою « Асpergillus niger або д. грибів (див. Лімонокисове бродіння).
Перед початком двадцятих років минулого століття цей важливий продукт отримували віджимаючий сік з лимонів, отже, задовольнялося близько 3 четвертою світовою потребою в лимонній кислоті (з однієї тонни лимонів виходить 25 кілограмів лимонної кислоти). На сьогодні лимонну кислоту отримують шляхом лимоннокислого бродіння солодких відходів цукрового виробництва — патоки (меласи), викликаних пліснявими грибами роду Aspergillius niger (Аспергіліус Нігер). Сучасна технологія виробництва лимонної кислоти досить складна, енерго- і водойма, яка потребує не тільки спеціального обладнання, але і дотримання високих санітарно-гієнтичних нормативів. Як наслідок, на підприємствах малої та середньої потужності виробляють лимонну кислоту поверхневим методом культивування, але не гарантується стабільної якості отриманого продукту. Глибокий метод економічно вигідний тоді, коли потужність заводу перевищує 2500 тонн лимонної кислоти на рік. Великі виробництва зазвичай забезпечують стійку якість лимонної кислоти.
Основними учасниками цього сегменту російського ринку є виробники з Китаю, які контролюють майже половину ринку, і близько 40 відсотків з них є членами російської компанії ОАО « Бельголовський завод лимонної кислоти » (Цитробел), яка після розпаду СРСР залишилася практично єдиним виробником лимонної кислоти в Росії.
У бліжному зарубіжному заводі найбільші виробники лимонної кислоти є в Україні ОАО « Смієнський цукровий завод» і в Білорусі Скидельський цукровий завод, але їх продукції на російському ринку практично немає. Таким чином, на ринку сьогодні присутні два великі учасники — « Цитробел» і китайські виробники.
Фахівці кажуть, що білсійська лимонна кислота відповідає усім вимогам ГОСТ 3652-69, завжди супроводжується сертифікатами відповідності і посвідченнями якості заводу виробника.
Лімонна кислота, триосновна органічна оксикислота, що має універсальне поширення в живій природі. Л. до. добре розчинена у воді та спирті, погано - в більшості органічних розчинників, t °p 153 °С. при 175 °С відщеплює молекулу води і перетворюється на аконитуюю кислоту. Це створює одно-, два- і три закладених солі - цитрати. Натрієві солі Л. к. до. легко розчинені у воді, а триосновна кальційва сіль погано розчинена, що використовують для виділення Л. з розчинів. Л. — необхідною ланкою в системі біохімічних реакцій клітинного дихання (см. Трикарбонових кислот, геоксильний цикл). Серед складників циклу трикарбонових кислот Л. к., у мітохондрії всіх клітин міститься дуже мало. Ще одна функція Л. к. - підтримання в організмі кислотно-щелкового балансу та іонного складу. На відміну від тварин, деякі види рослин і мікроорганізмів здатні накопичувати Л. к. у великій кількості (5 —6 у соці лимона, 3 -14% в листках махорки, до 10% в культурній рідині гриба Aspergillus niger). Л.. використовують у харчовій промисловості, медицині (для консервування крові), фотографіях і фарбуванні. В промисловості Л. к. отримують з махорків (після нікотину) частіше через цукру або патоку за допомогою « Асpergillus niger або д. грибів (див. Лімонокисове бродіння).
Перед початком двадцятих років минулого століття цей важливий продукт отримували віджимаючий сік з лимонів, отже, задовольнялося близько 3 четвертою світовою потребою в лимонній кислоті (з однієї тонни лимонів виходить 25 кілограмів лимонної кислоти). На сьогодні лимонну кислоту отримують шляхом лимоннокислого бродіння солодких відходів цукрового виробництва — патоки (меласи), викликаних пліснявими грибами роду Aspergillius niger (Аспергіліус Нігер). Сучасна технологія виробництва лимонної кислоти досить складна, енерго- і водойма, яка потребує не тільки спеціального обладнання, але і дотримання високих санітарно-гієнтичних нормативів. Як наслідок, на підприємствах малої та середньої потужності виробляють лимонну кислоту поверхневим методом культивування, але не гарантується стабільної якості отриманого продукту. Глибокий метод економічно вигідний тоді, коли потужність заводу перевищує 2500 тонн лимонної кислоти на рік. Великі виробництва зазвичай забезпечують стійку якість лимонної кислоти.
Основними учасниками цього сегменту російського ринку є виробники з Китаю, які контролюють майже половину ринку, і близько 40 відсотків з них є членами російської компанії ОАО « Бельголовський завод лимонної кислоти » (Цитробел), яка після розпаду СРСР залишилася практично єдиним виробником лимонної кислоти в Росії.
У бліжному зарубіжному заводі найбільші виробники лимонної кислоти є в Україні ОАО « Смієнський цукровий завод» і в Білорусі Скидельський цукровий завод, але їх продукції на російському ринку практично немає. Таким чином, на ринку сьогодні присутні два великі учасники — « Цитробел» і китайські виробники.
Фахівці кажуть, що білсійська лимонна кислота відповідає усім вимогам ГОСТ 3652-69, завжди супроводжується сертифікатами відповідності і посвідченнями якості заводу виробника.
Основні | |
---|---|
Склад | лимонна кислота |
Виробник | Чанг Хі |
Країна виробник | Китай |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 25кг |
- Ціна: 1 550 ₴/упаковка