
Сорбат калію харчовий (ціни в описі товара)
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
від 200 ₴/кг
Показати оптові ціни- +380 (63) 828-59-14 пн-пт
від 25кг 200грн/кг
від 10кг 220грн/кг
від 5кг 250грн/кг
від 2кг 280грн/кг
від 1кг 300грн/кг
опт ціна по домовленності
Для оформлення замовлення ви можете передзвонити за будь-яким із зазначених на сайті контактів або залишити замовлення/запит на дзвінок на будь-яку кількість одиниць товару, що цікавить. Наш менеджер зв'яжеться з Вами і в телефонному режимі погодить всі питання, що Вас цікавлять!
До дзвінка менеджера та узгодження наявності, фасування та всіх характеристик товару онлайн-оплату (Пром-Оплату) НЕ ЗДІЙСНЮЙТЕ!!!
Сорбінова кислота (E200) використовується як консервант харчових продуктів і являє собою білі, слабо пахнучі, кислуваті на смак моноклінічні кристали. Її можна кількісно виділити з досліджуваного продукту перегонкою з водяною парою. Сорбінова кислота дозволена для застосування у всіх країнах світу. Допустимий її вміст у харчових продуктах становить від 0,1 до 0,2. Внаслідок безперечної гігієнічної безпеки всюди у світі спостерігається тенденція збільшення використання її замість інших, менш перевірених консервантів. Дія сорбінової кислоти спрямована, головним чином, проти дріжджів та пліснявих грибів.
Сири всіх сортів - головна сфера використання сорбінової кислоти, обумовлена її ефективністю при високих значеннях рН. Її додають також у сир, сметану. Вона широко застосовується при виробництві молока, що згущують, вершків, кави, какао. Сорбінова кислота використовується для стабілізації вина із залишковим цукром. Її додавання до випічних виробів не створює проблем, коли як розпушувач використовується пекарський порошок, а не дріжджі, наприклад, у тістечках та іншій солодкій випічці. Сорбінова кислота, внаслідок нейтрального смаку, ефективності в області високих значень рН та дієвості проти дріжджів, застосовується для консервування наповнювачів шоколаду та праліне. У поєднанні з посолом, охолодженням та вакуумною упаковкою, застосовується для обробки свіжої та слабкого посолу риби. Вона додається також у фруктові соки, варення, джеми.
Е202 (Сорбат калію) - харчова добавка, що відноситься до класу консервантів. За хімічним складом представляє калієву сіль сорбінової кислоти.
Вперше сорбінова кислота була отримана з соку горобини в 1859 році. У 1939 році було відкрито її антимікробну дію. А вже в середині 50-х років почалося промислове виробництво сорбінової кислоти і її використання в якості консерванту.
Хімічна формула добавки Е202: C6H7KO2. З фізичної точки зору це гранули або порошок білого кольору. Консервант Е202 є найбільш розчинним із сорбатів. Розчинність сорбату калію при кімнатній температурі становить 138 г речовини в одному літрі води. Добавка Е202 є природним консервантом. Найчастіше сорбат калію видобувають із кісточок деяких рослин. Також консервант Е202 може бути одержаний синтетичним шляхом.
Сорбінова кислота, і її сіль сорбат калію в частини, входить до список найбільш популярних консервантів, внаслідок її безпеки для організму людини. Максимально-допустима доза речовини становить 0,1–0,2% від маси готового продукту. Основне застосування сорбат калію в якості добавки Е202 знаходить у виробництві сирів і ковбасних виробів, внаслідок своєї особливості зупиняти зростання цвілевих грибів. Також консервант Е202 можуть додавати в тесто при виробництві житнього хліба для запобігання утворення на продукті крейдяної плісняви. Внаслідок свого нейтрального смаку, сорбат калію застосовується в якості консерванту в шоколадних і кондитерських виробах, а також при консервуванні овочів і соків. Крім того, харчова добавка Е202 може використовуватися в якості консерванту в пряних і кислих соусах східної кухні, так як є досить ефективним антимікробним засобом при високих значеннях кислотності. Сорбат калію запобігає утворенню дріжджів та грибів у цих продуктах.
При затвердженні сорбату калію в якості харчової добавки Е202 були проведені численні дослідження, що показали, що добавку можна вважати нешкідливою в дозах, що не перевищують гранично-допустиму норму. Лише у особливо чутливих людей сорбат калію може дратувати шкіру і слизову оболонку. Алергенність речовини дуже мала. Добавка Е202 не надає на організм ні канцерогенного, ні мутагенного впливу і не є тератогеном. Гранично допустима норма консерванту Е202 в готовому виробі встановлюється окремо для кожного виду продуктів і в середньому становить від 0,02 до 0,2%. Точне дозування для конкретного типу продуктів можна дізнатися
Основні | |
---|---|
Виробник | Чанг Хі |
Країна виробник | Китай |
Склад | сорбат калію |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 25кг |
- Ціна: від 200 ₴/кг