ШАНОВНІ ПОКУПЦІ!!! УВАГА!!!
До дзвінка менеджера та узгодження наявності, фасування та всіх характеристик товару онлайн-оплату (Пром-Оплату) НЕ ЗДІЙСНЮЙТЕ!!!
Тмін звичайний — це родини парасолічних. Ця дволітня трав’яниста рослина досягає висоти від 90 сантиметрів до 1 метрів, поширена в багатьох кліматичних зонах нашої країни. Його можна побачити як у дикій формі, так і на городних кряжах. Також вирощують його у великих сільських місцевостях, як ефіро - і лікарська рослина. Особливо популярне вирощування кмину в Голландії.
Тмін використовують у кулінарії, а також для виготовлення ліків. Його використовують у парфумерії, виробництві мила і лікероводних виробів. Для медичних цілей використовують насіння кмину, в якій багато різних ефірних масель; у кулінарії йде все: пагони, листя, плоди (сімена) і коріння.
Що містять плоди кмину
Плоди тминучи і ароматні. Цим вони зобов’язані великій кількості ефірних масель, до складу яких входять карвон, дигідрокарвон, карвакрол, запах та цитрини. Дубильні речовини, білки, жирні олії та флавоноїд кверцетин доповнюють цей природний коктейль.
Корисні властивості кмину
Речі, що містяться в плодах тмину, впливають на різні системи організму. Найбільш відчутний ефект їх полягає в тому, що вони здатні знімати спазм гладких м'язів шлунка, жовтих проток, кишкового тракту. Вони також можуть сповільнювати активність ферментів під час патологічних процесів у шлунку та кишці, що позитивно впливає на почуття пацієнта, оскільки завдяки дії тміну зменшується процес бродіння і гниття.
Тмін може робити сечогінні дії і покращувати відходу мокроти. У тих, хто годує жінок, він сприяє утворенню молока. Доведено його бактеріцидну дію. Плоди тміну підсилюють відділ жовток і так само впливають на виділення шлункового соку та панкреатичних ферментів, посилюють апетит і дають заспокійливу дію. У працях лікарів у стародавньому Римі сказано, що вані з фруктами кмину можуть допомагати жінкам при захворюваннях матки.
Застосування кмину в медицині
Медицина використовує воду та олійну витяжку з насіння кмину. Водяні, або галеанські, препарати застосовуються при пошкодженні кишок, що супроводжуються підвищеною освітою газів (метеоризмом). Це можуть бути запалення тонкого і товстого кишечника, диспепсії, запори. Тмини застосовують при холециститах (випалення жовтого міхура) і панкреатитах, гастритах, що супроводжуються низькою кислотою. Тмін приймають для поліпшення апетиту. Разом з іншими лікарськими рослинами його використовують у складанні різних лікарських складів: ветрогонів, слабкого, апетитного, жолудневого, заспокійливого. Як відхарковий засіб, його використовують при захворюваннях дихальних органів.
Застосування тміну в кулінарії
З листків та побіжків кмину готують салати та страви з м’яса та риби. Корені використовують для приготування гарнірів. Насіння тмину завдяки аромату використовують для консервування овочів і виготовлення кондитерських виробів та кулінарних страв.
Протипоказам до вживання ліків кмину може бути гастрит з підвищеною кислотою, стан, що супроводжує порушення проходів жовтих ходів, наприклад, жовтокамічна хвороба під час повної обтурації. Існують дані, що в дуже великій дозі препарати тміну можуть призвести до погіршення зору.
Методи застосування і дози
Перш за все, Насіння кмину є частиною різних травних зборів (див. вище). Застосовувати їх потрібно згідно інструкції на упаковці.
2) Оливкову витяжку з насіння кмину, тмину олію, приймають у дозування від 1 до 3 крапель кілька разів на день.
3) Настій кмину. Це робиться так: 1 - 2 столових ложки тмину заливаються склянкою кип'ятка і настоюють при закритій кришці на водяній бані протягом 15 хвилин. Після того як настій охолоджується до кімнатної температури, насіння тмину віджимають і настойна доливають водою до 200 мл. Приймають після їжі 2 - 3 рази на день при метеоризмі як вітрогонний засіб в кількості 1/2 - 1/3 частини склянки.
4. Темна вода, або Aqua Carvi, призначають у дітей по 1 чайної ложки на прийом.
5. Відвар насіння тміну приймають для поліпшення лактації. Для приготування треба взяти 2 ложки насіння на 400 мл води і протягом 5 хвилин кип’ятити на маленькому вогні. Приймати по півстакану до їжі тричі на день.
Під час вирощування кмину на городі чи на городі слід пам’ятати, що парасолі з насінням кмину потрібно збирати в початковій стадії побуріння, оскільки дозрілі насінини легко осідають. Тмину треба тримати в прохолодному і сухому місці не більше трьох років..
Джерело: http:////indasad.ru/lekarstvenye-rastenya/1693-tmin-primenie-poleznie-svoystva-i-protokazaniya
Основні | |
---|---|
Виробник | ZXC |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Тип спецій | Кмин |
Вага | 35000 г |
- Ціна: 80 ₴/кг